Hygrometer test: Vi har samlet de bedste hygrometre på markedet

Hygrometer test: Vi har samlet de bedste hygrometre på markedet

05/10/2021 0 Af Mette

ANNONCE - Vi tester ikke nødvendigvis selv produkterne, men kan også baseres på research, analyser, kundeanmeldelser mm. Kun produkter fra vores kommercielle partnere inkluderes i indlægget. Derfor betragtes dette som en annonce.

Hvis du står over for at skulle købe et hygrometer, men er i tvivl om, hvilket du skal vælge, er du kommet til det rette sted. I vores store hygrometer test har vi nemlig samlet de bedste hygrometre på markedet, så du kan blive klædt på til at købe det rette hygrometer for dig. 

I denne hygrometer test-guide vil vi både præsentere dig for hygrometre, der kan stå indendørs og udendørs, ligesom vi vil præsentere dig for både billige og dyrere alternativer. Vi præsenterer dig for vejrstationer med indbygget hygrometer og for hygrometre med et klassisk, stilrent og dansk design.

Et hygrometer er både praktisk og smart, og der er flere fordele ved at kende luftfugtigheden både indendørs og udendørs. Sidst i artiklen kan du læse mere om, hvordan du bedst vedligeholder dit hygrometer, og hvad fordelene er ved at anvende et hygrometer. Læs vores hygrometer guide nu, og find den mest oplagte model til lige præcis dit behov.

Stilrent design

Arne Jacobsen Bankers

  • Flot dansk og stilrent design
  • Analogt hygrometer med mulighed for tilkøb
  • Passer ind i de fleste hjem
Digitalt hygrometer

Laserliner ClimaPilot

  • Nem og hurtig betjening
  • Kan også angive temperatur og dugpunkt
  • Viser den relative luftfugtighed i dit hjem
God og billig

Nedis WEST201GY

  • Stort og lyst display
  • Mang informationer om vejrforhold, luftfugtighed mm.
  • Kan placeres hvor som helst

Arne Jacobsen Bankers Hygrometer Ø12 cm – det bedste hygrometer med flot og stilrent design

  • Flot dansk og stilrent design 
  • Analogt hygrometer med mulighed for tilkøb af matchende termometer, barometer og vægur
  • Måler 12 cm i diameter
  • Flot og dekorativt på væggen og passer ind i de fleste hjem.
Flot hygrometer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
589 kr.
Set til
799 kr.
Set til
899 kr.

Arne Jacobsen er en sand designklassiker, og mange danskere sværger forståeligt nok til Arne Jacobsens design i indretningen. Hvis du er tilhænger af Arne Jacobsens design, eller hvis du blot er ude efter et stilrent hygrometer, er hygrometeret fra Arne Jacobsen et godt valg. 

Stilsikkert udtryk 

Hygrometeret fra Arne Jacobsen er i sit design både stilrent, enkelt og meget smukt. Hygrometeret har hvide, røde og sorte detaljer, og så er det 12 centimeter i diameter. 

Hygrometeret er en del af en serie, hvor du kan få termometer, vægur, barometer og hygrometer i samme udtryk. Hvis du er på udkig efter en hel vejrstation, er det også muligt at købe.

LÆS OGSÅ: Robotplæneklipper Guide – Hvilken robotplæneklipper skal du vælge?

Hygrometeret fra Arne Jacobsen er et analogt hygrometer, som du let kan aflæse ved hjælp af hygrometerets sorte visere. Et analogt hygrometer er selvfølgelig ikke lige så let eller præcist at aflæse som et digitalt et af slagsen, men til gengæld mener mange, at man får lidt mere æstetik ud af et analogt hygrometer end et digitalt. I bund og grund er det vel en smagssag.


Nedis trådløs vejrstation og hygrometer – bedst til prisen

  • Moderne design og stort og lyst display
  • Giver dig alle de informationer om vejrforhold og luftfugtighed, du kan ønske dig 
  • Udstyret med en række andre nyttige funktioner som vækkeur og vejrprognose 
  • Kan placeres lige der, hvor det giver bedst mening for dig.
Bedste vejrstation med hygrometer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
119 kr.
Set til
170 kr.
Set til
179 kr.

Denne trådløse vejrstation med indbygget hygrometer et kåret til bedst i test. Vejrstationen og hygrometeret giver dig både oplysninger om temperaturen udenfor og indenfor, ligesom du kan få en rapport om vejrforholdene. Denne vejrstation er altså for dig med stor interesse i vejrforhold. Vejrstationen har tilmed den fordel, at den har flere nyttige funktioner og kan fungere som vækkeur.

Moderne design og flere informationer 

Nedis’ vejrstation er udstyret med en udendørssensor. Den bruger almindelige AA-batterier, og du kan stille den netop der, hvor det giver mening for dig. Den overfører data og oplysninger om vejret til vejrstationen indenfor. 

Designet på Nedis’ vejrstation er både moderne og elegant. Vejrstationen og hygrometeret er udstyret med et stort og lyst display, så du nemt kan se alle de informationer, du har brug for, blandt andet luftfugtigheden. 

Du kan stille vejrstationen det sted i dit hjem, hvor det giver bedst mening for dig. Mange vælger at placere vejrstationen i soveværelset, da den også fungerer som vækkeur, og så man kan orientere sig om vind og vejr som det første, inden man står op. 

Andre vælger en mere central plads i hjemmet, hvor man løbende kan holde sig opdateret på vejrstationens informationer. Hvis du er interesseret i at måle luftfugtigheden i bestemte dele af dit hjem, skal du placere vejrstationen der, hvor det giver bedst mening for dig.


TFA Exacto Termo-/Hygrometer – digitalt hygrometer med farvedisplay og detaljer

  • Viser altid dagens højeste og laveste måling af både temperatur og luftfugtighed 
  • Du kan opretholde et sundt indeklima 
  • Kan både hænges op og stå ved hjælp af foden
  • Indbygget præcisionssensor.
Digitalt hygrometer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
189 kr.

Med TFA Exacto Termo-/Hygrometer får du et digitalt hygrometer med et moderne og stilrent design. Hygrometerets display er i farver, og på displayet får du informationer om både luftfugtighed og temperatur i dit hjem. Hygrometeret fungerer indendørs og måler derfor både luftfugtighed og temperaturer.  

Stort og letlæseligt display og nyttige informationer 

Hygrometeret TFA Exacto er fremstillet i rustfrit stål, og det kombinerede hygrometer og termometer er både kompakt og let at overvåge. Det store display er nemlig nemt at aflæse, og du kan hurtigt og nemt orientere dig om temperaturer og luftfugtighed. Derudover har displayet baggrundsbelysning. 

En af de smarte detaljer ved hygrometeret er, at det viser de ideelle intervaller, som temperaturer, men også luftfugtighed bør holde sig indenfor. Det betyder, at du kan opretholde et sundt indeklima. 

Hygrometeret har desuden en indbygget magnet, så du hænge det kombinerede termometer og hygrometer op, men du kan også stille det på en plan overflade ved hjælp af foden. 

Hygrometeret har den store fordel, at det er udstyret med en indbygget præcisionssensor, så du altid kender temperaturen og luftfugtigheden i dit hjem. Hygrometeret viser altid dagens højeste og laveste målinger af både temperaturer og luftfugtighed.


Stadler Form Selina elektronisk hygrometer – indendørs hygrometer der måler luftfugtighed og temperaturer

  • Måler præcist temperatur og luftfugtighed i dit hjem 
  • Stilrent og minimalistisk design
  • Fint display, som du kan tænde og slukke for efter behov 
  • Hygrometeret er slankt og kræver ikke meget plads i dit hjem. 
Billig hygrometer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
299 kr.
Set til
299 kr.

Hygrometeret Selina fra Stadler Form er et elektrisk hygrometer til indendørs brug. Hygrometeret er udstyret med moderne teknologi, der giver dig præcis information om både luftfugtighed og temperaturer. 

Det elektroniske hygrometer har et fint display, som du både kan tænde og slukke for efter lyst og behov. Derudover er designet både diskret og minimalistisk, og det passer derfor ind i langt de fleste hjem uden at gøre det helt store væsen af sig.

Hygrometeret giver dig informationer om temperaturen og luftfugtigheden i dit hjem, og du kan derfor bruge hygrometeret aktivt til at regulere indeklimaet. Du kan også placere hygrometeret på udvalgte steder i dit hjem, så du kan holde øje med luftfugtigheden i nogle udvalgte rum.


Beurer HM 16 hygrometer og termometer – Beurer hygrometer med digitalt display og smarte funktioner

  • Letlæseligt display med informationer om luftfugtighed og temperaturer indenfor
  • Indbygget smileyfunktion, der hjælper dig med at holde øje med og regulere luftfugtighed og temperatur hjemme hos dig 
  • Viser dagens maksimums- og minimumsmålinger 
  • Stilrent og minimalistisk design.
Bedste hygrometer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
159 kr.
Set til
184 kr.
Set til
199 kr.
Set til
248 kr.
Set til
249 kr.

Termometeret og hygrometeret fra Beurer til indendørs brug er både kompakt og smart i sit design. Hygrometeret har et stort og letlæseligt display, hvorpå du hurtigt kan få informationer om temperatur og luftfugtighed. 

Smileyfunktion og maksimum- og minimum-målinger 

På hygrometeret fra Beurer kan du både aflæse de aktuelle målinger af både luftfugtighed og temperaturer, men du kan også se maksimum- og minimum-målinger af temperaturer og luftfugtighed i dit hjem. Du kan både få vist indendørstemperaturer i celsius eller fahrenheit på displayet.

LÆS OGSÅ: Boremaskine Guide – Skal du ud at finde en ny boremaskine?

Hygrometeret Beurer har en indbygget smileyfunktion, så du på en sød og hyggelig måde let kan aflæse, hvordan indeklimaet er hjemme hos dig. En glad smiley betyder, at indeklimaet er godt, hvorimod en mindre glad smiley betyder, at du med fordel kan gøre noget aktivt for, at indeklimaet bliver bedre. Det kan for eksempel være ved hjælp af udluftning. 

Smileyfunktionen virker også, når det kommer til temperaturer, og du får en glad smiley, hvis temperaturerne indenfor stemmer overens med det, man normalt anbefaler, når det kommer til indeklima og temperaturer. 


Georg Jensen Henning Koppel hygrometer – stilrent Georg Jensen hygrometer

  • Flot hygrometer i stilrent og klassisk design 
  • Analogt hygrometer 
  • Måler 10 cm i diameter 
  • Tilkøb barometer, termometer og vægur for den komplette vejrstation fra Georg Jensen.
Hygrometer bedst i test
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
452 kr.
Set til
491 kr.
Set til
699 kr.
Set til
699 kr.

Dette hygrometer fra Georg Jensen Henning Koppel er endnu et stilrent hygrometer i dansk design. Siden 1978 har Koppel designet urværker, og over tid udviklede det sig til, at Koppel også udviklede vejrstationer og andre brugbare redskaber. Her er det stilrene hygrometer fra Georg Jensen et flot eksempel på, hvad Henning Koppels design kan. 

Analogt hygrometer med stilrent design 

Hygrometeret fra Georg Jensen måler 10 centimeter i diameter, og det er en del af en serie, hvor du også kan købe de andre elementer fra vejrstationen, herunder termometer, barometer og vægur. 

Hygrometeret er oplagt til dig, der gerne vil have informationer om luftfugtigheden i dit hjem, men ikke ønsker at gå på kompromis med hverken æstetik eller design. For æstetikere kan de moderne, digitale vejrstationer og hygrometre nemlig være en streg i regningen, når det kommer til boligindretningen og en bestemt stil.

Hygrometeret fra Georg Jensen er et analogt hygrometer, og du aflæser let luftfugtigheden indenfor ved hjælp af hygrometerets visere. 


Laserliner ClimaPilot luftfugtighedsmåler/hygrometer – digital luftfugtighedsmåler

  • Viser den relative luftfugtighed i dit hjem 
  • Kan også angive temperatur og dugpunkt 
  • Fungerer til indendørs brug 
  • Hjælper dig med at regulere dit indeklima.
Luftfugtighedsmåler og hygrometer
Forhandler
Pris
Læs mere
Set til
170 kr.
Set til
186 kr.
Set til
190 kr.
Set til
202 kr.

Laserliner ClimaPilot er en digital luftfugtighedsmåler, som du kan bruge indendørs. Hygrometeret måler den relative luftfugtighed, men også omgivelsestemperaturen. Luftfugtighedsmåleren er både kompakt og stilren og har et letaflæseligt display.

Hjælper dig med at kontrollere dit indeklima

ClimaPilot er et dedikeret hygrometer, som hjælper dig med at kontrollere og regulere dit indeklima. Luftfugtighedsmåleren viser nemlig den aktuelle luftfugtighed, ligesom den højeste og laveste måling også vises på displayet. 

Foruden luftfugtigheden kan du også aflæse omgivelsestemperaturen og dugpunktsangivelsen. På hygrometerets display kan du skifte mellem de forskellige værdier, hvilket er meget praktisk.

Ved hjælp af hygrometerets informationer om luftfugtighed kan du løbende justere dit indeklima. Det gør du blandt andet ved at lufte ud regelmæssigt. Længere nede i artiklen giver vi dig flere kneb, som du med fordel kan benytte, når du vil sikre et godt og sundt indeklima.


Hvordan får du det bedste ud af dit hygrometer? 

Et hygrometer passer i vid udstrækning sig selv, men det er alligevel vigtigt, at du fra tid til anden vedligeholder dit hygrometer. Det gør du blandt andet ved at kalibrere dit hygrometer.

Du kalibrerer typisk dit hygrometer ved at placere det i en lukket beholder. Ved siden af beholderen sætter du et glas med saltvand. Du skal stille både den lukkede beholder med hygrometeret og dit glas med saltvand i et lukket rum, hvor temperaturen ikke svinger. Beholderen med hygrometeret og glasset med saltvand skal stå ved siden af hinanden i 10 timer. 

Når du vender tilbage til dit hygrometer efter 10 timer, bør dit hygrometer måle luftfugtigheden til 75 %. Hvis det ikke er tilfældet, skal du selv indstille hygrometeret til 75 %, og så er kalibreringen i hus.

Når du kalibrerer dit hygrometer, sikrer du dig, at den data, dit hygrometer giver dig, er korrekt. Foruden kalibreringen er det også en god idé løbende at tørre dit hygrometer af med en opvredet klud. Hvis dit hygrometer står indenfor, kan det blive støvet, mens dit hygrometer kan blive snavset, hvis det står udenfor.


Hvad er fordelene ved at bruge et hygrometer?

Et hygrometer måler, hvor meget vanddamp der er i luften på det aktuelle tidspunkt. Hygrometeret måler den relative luftfugtighed. Det vil sige, at man måler luftfugtigheden og mængden af vanddamp i luften og sammenligner resultatet med de aktuelle temperaturer og den mængde vanddamp, man forventer ved disse temperaturer.

Du kan enten bruge dit hygrometer indendørs eller udendørs. Hvis dit hygrometer er placeret indendørs, vil det måle luftfugtigheden indenfor, mens hygrometeret selvfølgelig måler luftfugtigheden udenfor, hvis du placerer det udenfor.

LÆS OGSÅ: Hulmursisolering – Her er mange penge at spare

Nogle bruger deres hygrometer indenfor, fordi de er interesserede i at vide, hvor meget vanddamp der er i luften i boligen. Det er nemlig meget sigende for indeklimaet og, hvordan du og de andre i boligen trives. Andre er interesserede i vind og vejr og måler derfor luftfugtigheden udenfor, ligesom man orienterer sig om temperatur og vejr udenfor.

Hvis du bruger dit hygrometer indenfor, er det en god idé at flytte rundt på dit hygrometer med jævne mellemrum. På den måde kan du nemlig måle, om luftfugtigheden er højere i nogle dele af din bolig end i andre. Typisk måler man luftfugtigheden i kælderlokaler, da det ofte er i kældre, man døjer med høj luftfugtighed. Det samme gør sig gældende i vådrum som badeværelser, toiletter og køkkener. 


Hvordan får jeg et sundt indeklima? 

Mange af dem, der anskaffer sig et hygrometer, der kan måle luftfugtigheden indenfor, gør det, fordi de gerne vil holde øje med indeklimaet. Indeklimaet er nemlig afgørende for, hvor godt vi har det i vores eget hjem. Hvis luftfugtigheden er for høj, kan det nemlig føre til, at vi bliver utilpasse og stressede. Ofte tænker vi ikke over, at det kan skyldes luftfugtigheden, men den har altså meget at sige. 

Derudover bruger mange også deres hygrometer til at holde øje med, om luftfugtigheden er til gavn for din bolig. For lave temperaturer eller for høj luftfugtighed kan nemlig over tid skade din bolig, og det er de færreste interesserede i. 

Hvis du har anskaffet dig et hygrometer, eller hvis du overvejer at gøre det, kan du her læse mere om, hvad du kan gøre for at forbedre indeklimaet hjemme hos dig. 

Anskaf grønne planter 

Vi ved det alle sammen. Planter og træer absorberer CO2 og udskiller ilt, og derfor er planter til stor gavn i dit hjem, hvis du gerne vil sikre et godt indeklima. Heldigvis har planter den fordel, at de er både flotte og gavnlige, og så fungerer den menneskelige hjerne sådan, at den bliver glad, når den ser levende planter. 

Du kan med fordel stille minimum en plante per rum i dit hjem. Hvis der er tale om et større rum, for eksempel din stue, kan du med fordel stille flere planter i rummet. Du kan veksle mellem forskellige planter, og du kan både have mindre planter, du kan stille i din vindueskarm, ligesom du kan have større gulvplanter. 

Hyppige udluftninger 

Det er vigtigt at lufte ud i sin bolig. Det er som hovedregel både nødvendigt og en god idé at lufte ud minimum en gang dagligt. Det er især en god idé at lufte ud om morgenen, så den tunge luft fra natten kan blive skiftet ud med frisk luft.

Du kan også med fordel lufte ud, lige inden du skal i seng, så du har frisk luft til natten, og så du kan skille dig af med luften fra dagens strabadser. Hvis du for eksempel har lavet mad, kan luften være tung af mados. 

Hvis du ikke lufter ud, kan luften blive meget tung og iltfattig, ligesom du kan få en tung lugt i dit hjem, som især gæster hæfter sig ved, når de går ind i dit hjem. Derudover har din bolig heller ikke godt af, at du springer udluftningerne over. Udluftningerne er altså både til gavn for din egen og din boligs trivsel. 

Undgå at tørre tøj indendørs

Det er ikke en god idé at tørre dit tøj på et tørrestativ indenfor. Det våde tøj vil udskille vanddamp, og det vil få luftfugtigheden til at stige og få luften i dit hjem til at blive mere tung. Hvis du hyppigt tørrer tøj indenfor, vil den generelle luftfugtighed i din bolig være for høj, og det vil over tid sætte sig som fugt i vægge og lofter. 

Alternativt kan du tørre dit tøj udenfor eller i en vaskekælder, eller du kan tørre dit tøj i en tørretumbler. Hvis du tørrer dit tøj i en tørretumbler, skal du også være opmærksom på at lufte ud efter brugen af maskinen, da tørretumbleren også giver en tung, fugtig luft.

Undgå levende lys 

Vi ved det godt. Det lyder kedeligt, men hvis du vil sikre et godt indeklima, bør du undgå levende lys. Levende lys resulterer i et meget højt niveau af usunde partikler i luften. Selvom levende lys er hyggelige, er de altså hverken gode for dig eller dit indeklima.

Hvis ikke du vil undvære de levende lys, bør du tænke over, hvordan du slukker dem. I stedet for at puste lysene ud kan du med fordel slukke dem med en lille hætte eller en tang. Når du puster til lyset, puster du nemlig ilden ud, og det udskiller flere partikler i rummet.

Derudover bør du altid lufte ud, når du har haft gang i stearinlysene, så du kan få luftet nogle af alle partiklerne ud og få noget frisk luft ind igen. 

Husk emhætten 

Det er helt simpelt, men alligevel er vi mange, der glemmer det. Du bør altid tænde emhætten, når du laver mad. Osen fra pander og ovn er nemlig ikke til gavn for dit indeklima, og det samme er tilfældet med dampen fra gryderne, når du koger kartofler, pasta eller ris. 

Emhætten hjælper med at ventilere luften, og den fjerner noget af alt den tunge luft, så knap så meget af madosen cirkulerer rundt i dit hjem. 

Hold øje med dit hygrometer

Det er selvfølgelig helt oplagt, at du holder øje med dit hygrometer, hvis du vil sikre et godt indeklima. Hvis dit hygrometer siger, at din luftfugtighed er for høj, bør du gøre noget aktivt for at nedbringe den. Du kan tage udgangspunkt i forslagene i vores hygrometer test ovenfor. 


FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er et hygrometer?

Et hygrometer måler den aktuelle luftfugtighed. Hvis du køber et hygrometer, vil du få et værktøj, der udelukkende måler luftfugtigheden. Hvis du køber en vejrstation, vil den typisk måle både temperaturer, luftfugtighed og lufttryk.

Er der sammenhæng mellem kvaliteten på mit hygrometer og pris?

Mange hygrometre kan det samme, og det er derfor ikke altid en fordel at købe et dyrere hygrometer. Dog får du typisk en bedre holdbarhed og et federe design med de dyrere hygrometre.

Hvad er forskellen på luftfugtighed og temperatur?

Luftfugtigheden siger noget om, hvor meget vanddamp der er i luften. Temperaturen siger noget om, hvor varmt eller koldt der er.

{{ reviewsOverall }} / 5 Brugere (0 Vurderinger)
Vurdering af testen0
Hvad synes andre brugere.. Skriv en vurdering
Order by:

Vær den første til at skrive en vurdering.

Verified
/ 5
{{{review.rating_comment | nl2br}}}

Show more
{{ pageNumber+1 }}
Skriv en vurdering